Please install Flash® and turn on Javascript.

DE BLAUWE BOERDERIJ

Deze gerenoveerde zogenaamde tentdakboerderij in het kleine plaatsje Batyk met zo’n driehonderd inwoners, ligt aan een doodlopende straat en is het één na laatste huis. Vroeger was het in gebruik als boerenhuis, compleet met varkensschuur en overkapping voor de landbouwmachines. Deze is nu omgetoverd tot een grote veranda waar heerlijk kan worden geluierd of gebarbecued.

Slaapkamer
De slaapkamer bevindt zich aan de achterkant van het huis, met een tweepersoonsbed van 1.60 meter breed bij 2.00 meter lang, dekbedden en een grote kledingkast. Ook hier authentieke details, zoals een klein raampje met ronde bovenkant en een oude houten trap. De zolder wordt overigens niet gebruikt.


Houtkachel
Het huis wordt verwarmd met een authentieke houtkachel en elektrische kachels. Overigens voelt het huis behaaglijk aan door de dikke lemen muren. In de zomer is de woning hierdoor heerlijk koel. Er is een ruime badkamer met groot ligbad en ruime douche.


Ruime tuin
Aan de achterkant is er vrij uitzicht op de weilanden. Het huis heeft een ruime tuin met appel-, peren- , pruimen- en walnotenbomen, waar je vrij kunt zitten. De woning heeft een L-vorm, zodat mensen vanaf de weg nauwelijks naar achteren kunnen kijken. De entree is in de keuken van drie bij vijf meter. Deze is voorzien van de standaard keukenspullen, waaronder magnetronoven, koelkast, koffiezetter, waterkoker en gaskookplaat.


Authentiek
De grote woonkamer is voorzien van twee tweepersoons banken. De woonkamer heeft authentieke details zoals ramen met ronde bovenkant, oude houten paneeldeuren en een prachtig eiken plafond met grote balken. Er zijn in de woonkamer een flatscreen tv (zonder zenders) met ingebouwde dvd-speler en dvd-films, stereotoren (en diverse cd’s), spelletjes, tijdschriften en boeken aanwezig.